LENIN-DUS-DE-SATANA

LENIN-DUS-DE-SATANA

Editorialul Domnului Nicolae Dabija din Revista Literatura şi Arta, Chişinău, Joi, 23 Mai 2019, p. 1 ne aduce o înformaţie ştraşnică: Lenin-dus-de-Satana, cu câteva ore înainte ca Monseniorul Ghika să-l salveze.

Cităm:

Monseniorul Vladimir Ghika a fost condamnat la moarte, „crima sa cea mai mare” fiind… planul de a-l „face sănătos pe Lenin când acesta se îmbolnăvise.”

Monseniorul „se porneşte la Moscova cu gând să-l salveze. Numai el cunoaşte leacul pentru boala lui: să-l facă să se lepede de Satana. Are în plan să-l convertească la credinţa creştină. La fel le tratase pe alte patru capete încoronate. Pe împăratul Japoniei îl sculase din patul lui de suferinţă, după ce-l încreştinase. Ca şi pe prim-ministrul ateu al Franţei. Acum intenţiona să-l încreştineze pe Diavol. Va reuşi oare? Avea binecuvântarea Papei Pius al XI-lea şi deţinea o scrisoare de la Pontif către conducătorii URSS.

Merse câteva luni prin Ucraina şi Rusia, bântuite de viscol şi război Cunoscând intenţiile lui, Satan îi pune diverse piedici, ca să nu izbândească şi să se întoarcă din drum.”

Obligat să aştepte permisiunea lui Stalin de a intra în Moscova, învaţă rusa „ o însuşeşte cu rapiditate. Acum era convins că putea sta de vorbă cu Lenin de la suflet la suflet, având toate argumentele cum să-l facă pe acesta să treacă la credinţa în Iisus, în schimbul însănătoşirii sale. Toţi medicii chemaţi din Occident la căpătâiul lui Lenin asistă neputincioşi la agonia acestuia. Cei mai mulţi îşi cer onorariile şi pleacă. Atunci Stalin acceptă „consultaţia” trimisului Papei, care îi scrisese că-l va tămădui pe camaradul lui de crime <fără de bani>. La 21 ianuarie 1924 Vladimir Ghika intră cu o troică trasă de cai în Moscova înzăpezită. Dar tot atunci află vestea tristă: Monseniorul lui Dumnezeu, Vladimir Ghika, făcuse zadarnic acel drum, pentru că Lenin, celălalt Vladimir, al Diavolului, murise chiar în acea noapte, iar învăţătura lui satanistă căpăta astfel şanse clare să se întindă ca o pecingine asupra întregului imperiu. Monseniorul se întoarce la Paris, de unde pornise la drum, cu plicul Papei nedesigilat şi cu regretul că n-a putut stăvili răul.

Satan triumfase. El îl învinse pe preotul român. După dispariţia fizică a lui Lenin, care nu apucase să fie creştinat, Rusia a prins să miroase a sânge. Ea se prăbuşise în hău, trăgând după sine mai mult de un sfert de planetă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *