IULIU MANIU  în drum spre  VIENA

IULIU MANIU în drum spre VIENA

După cum se știe, în Noiembrie 1918, prin curaj și cu spirit organizator deosebit, Iuliu Maniu a adus mari beneficii Vienei și locuitorilor ei.

Atunci, când Instituțiile Imperiului erau în destrămare, iar mișcarea bolșevică teroriza Orașul, Iuliu Maniu a propus Ministrului de Război Austriac, Baronul Strogen Streiner, să-i ajute Românii pe Austrieci la rezolvarea situației; deși propunerea părea neobișnuită, a fost acceptată. Iuliu Maniu, conducând cele patru regimente românești, împreună cu Generalul Ioan Boeriu și sub Drapel Tricolor, a instaurat o ordine perfectă în oraș și a pus capăt anarhiei bolșevice din Capitala Austriei.

La iniţiativa Domnului Liviu Petrina, fost Secretar General PNŢCD sub Corneliu Coposu, Ambasadorul Austriei la Bucureşti a comunicat acordul pentru instalarea unui Monument Iuliu Maniu la Viena.

Domnul Aurel Contraş, sculptor de înaltă ţinută, Membru Fondator al Partidului Corectei Guvernări, a realizat un bust Iuliu Maniu remarcabil. Acesta a fost turnat în bronz prin grija Maestrului Dumitru Cozma, la Cluj-Napoca.

Bustul urmează a fi instalat la Viena. Cu regret, s-a constatat că Ministerul Afacerilor Externe al României, Domnul Teodor Viorel Meleşcanu personal, tratează cu lipsă de respect acest proiect de interes naţional. Societatea Creştin Democrată Maritain, apropiată de PCG, continuă demersurile pentru finalizarea Proiectului.

Între timp, prin bunăvoinţa Domnului Director Valentin Orga, Bustul Maniu a fost instalat provizoriu în Holul Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca, în drum spre Viena.

Biroul de Presă PCG

Bucureşti, 31 Mai 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *