PROTEST PCG

PROTEST PCG

1. Partidul Corectei Guvernări protestează cu hotărâre faţă de declaraţiile ambasadorului Rusiei la Bucureşti cu privire la modul în care au fost răpite Basarabia, Nordul Bucovinei şi Herţa în vara lui 1940.

2. Acum 79 de ani, Rusia Sovietică a ocupat mârşav, dezonorant teritorii româneşti profitând de cârdăşia stabilită în 1939 între regimul comunist şi regimul nazist.

3. Declaraţiile ne-adevărate, iresponsabile şi provocatoare ale ambasadorului rus arată că Moscova începe să înţeleagă treptat şi să           se teamă că singura soluţie morală şi legală pentru teritoriile româneşti răsăritene este reunirea Lor cu Patria-Mamă, România.

4. Dreptul Poporului Român la reîntregire este indiscutabil, inalienabil şi imprescriptibil. Acest drept este întreg, neatins şi nealterat după legile internaţionale azi în vigoare.

5. Este urgentă o soluţie paşnică, în spirit creştin-european. America Preşedintelui Trump, Uniunea Europeană şi NATO trebuie să treacă urgent Prutul, în spirit moral şi legal, să elibereze teritoriile româneşti din răsărit de sub ocupaţia neo-comunistă rusească, să le readucă în Europa creştină şi democrată, între fruntariile statului român.

Conducerea Partidului Corectei Guvernări

Bucureşti, 02 Iulie 2019

2 Replies to “PROTEST PCG

 • TUDOR DUNCA

  By TUDOR DUNCA

  Subscriu la protestul PCG. Declarația recentă a Ambasadei Federației Ruse constituie o flagrantă insultă la adresa opiniei publice din România și o reluare scandaloasă a tezelor politicii staliniste. Politica de brutală sfidare a României nu contribuie deloc la apropierea dintre cele două țări. Spun asta cu indignare dar și cu multă tristețe.

  Reply
 • TUDOR DUNCA

  By TUDOR DUNCA

  Susțin acest protest. Postarea ambasadei ruse nu este de natură șă îmbunătățească relațiile dintre cele două țări și este o dovadă a continuării, după 79 de ani a politicii staliniste, bazată pe forță. N-ați învățat nimic, dragi tovarăși!!! Cu indignare și tristețe, Tudor Dunca, fost ambasador al României în Germania.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *