PIGMEII politici nu suportă GLORIA propriului popor

PIGMEII politici nu suportă GLORIA propriului popor

În aceste zile se împlineşte un secol de la eliberarea Budapestei de sub ocupaţia sovieto-comunistă – o pagină de jertfă şi glorie a Armatei Române, o împrejurare în care România recent reîntregită a dovedit o înaltă responsabilitate faţă de soarta Europei.

Demnitari maghiari, inclusiv un fost prim-ministru, au rugat România să elibereze Ungaria de sub ocupaţia bolşevică.

Armata română a asigurat – din August 1919 până în Martie 1920 – administrarea corectă a Ungariei.

România a salvat Europa Centrală de sub controlul Rusiei, a oprit extinderea comunismului în Europa.

De la începutul acestui an 2019, PCG a făcut demersuri la Ambasada Ungariei la Bucureşti, pe lângă partidele politice şi cultele religioase maghiare din România, propunându-le sărbătorirea împreună a Centenarului Eliberarii Budapestei, ca un act oportun pe calea adevărului şi reconcilierii între cele două popoare. Nu am primit răspuns.

PCG s-a adresat şi Autorităţilor Române, Academiei, presei, încurajând sărbătorirea evenimentului de acum un secol. Răspunsuri palide.

Ministerul Apărării Naţionale – de la care ne-am fi aşteptat la o înţelegere superioara a semnificaţiei eliberării Budapestei – ne-a dat un răspuns întristător: “Eliberarea Budapestei nu se înscrie în categoria evenimentelor cu prilejul cărora se organizează manifestări de sărbătoare/aniversare/comemorare.”!!

În August 1919, vestea eliberării Budapestei a fost sărbătorită cu mare entuziasm la Bucureşti şi în toate marile oraşe ale Ţarii.

Odinioară, România făcea ordine şi pace în Centrul Europei, astăzi Statul Român este uzurpat de cripto-comunism, nu este în stare să-şi apere cetăţenii agresaţi de răufăcători.

Astăzi, guvernanţi corupţi nu au nici măcar bunul-simţ să spună poporului un cuvânt despre Gloria cu care s-a învrednicit generaţia de acum o sută de ani a Neamului Românesc.

Pigmeii nu suportă Gloria propriului popor…

Ion VARLAM

Preşedintele PCG

Candidat la Preşedinţia României

Liviu PETRINA 

Preşedinte Executiv al PCG

Bucureşti, August 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *