Întâmplări  de-peste-zi – Sfertul  Academic

Întâmplări de-peste-zi – Sfertul Academic

Preferăm accepţiunea sa iniţială şi benefică: prezenţa la întâlniri (academice ori de alt fel) cu un sfert de ceas mai devreme, cum făceau discipolii lui Platon la celebra-i Academie (<din Grădinile consacrate eroului Akademos), cum fac şi azi ţăranii noştri adevăraţi când merg la Biserică, cum fac marii profesori când urcă la Catedră.

  Acest Sfert Academic firesc aduce comfort psihic (ai bucuria respectării Regulei) şi fizic (nu soseşti transpirat/ă şi nepieptănat/ă, fugind din staţia de autobuz/ metrou/ tramvai, din parcarea greu de luat în stăpânire, pe scări şi trepte, până în sala de întâlnire).

          Ca şi alte împrejurări, în epocile de decadenţă, şi cu privire la Sfertul Academic s-a căutat/ impus treptat în viaţa noastră „comfortul” încălcării Regulei, pervertirea relativistă („Scuzaţi, ştiţi, sfertul-academic !”).

          Faceţi, vă rugăm, din Sfertul Academic cel adevărat, frumos şi sănătos o vacanţă reuşită prin sosirea cu 15 minute înainte şi veţi gusta bucuria senină a Punctualităţii.

Liviu PETRINA                                                                                       

Bucureşti, 17 Decembrie 2019

One Reply to “Întâmplări de-peste-zi – Sfertul Academic”

  • Ioan Belei

    By Ioan Belei

    “Sfertul academic” nu trebuie cautat in reglementari legale. Acesta este un prerogativ al celor 7 ani de acasa. Daca o persoana are o educatie sanatoasa va sti ca la o intalnire trebuie sa te prezinti cu cateva minute inainte de ora stabilita. A justifica intarzierea cu diferte motivatii inseamna o crasa lipsa de respect fata de ceilalti participanti la intalnire.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *