Excelenţei Sale Domnului Hitoshi NODA Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al JAPONIEI în ROMÂNIA

Excelenţei Sale Domnului Hitoshi NODA Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al JAPONIEI în ROMÂNIA

Excelenţă,

Vă mulţumesc frumos pentru invitaţia de a participa la Ziua Naţională a Japoniei, prima Sărbătorire a Majestăţii Sale NARUHITO, care a urcat – la 22 Octombrie 2019 – pe Tronul Cvasi-Tri-Milenar al Japoniei.

Dorim Majestăţii Sale sănătate şi viaţă lungă, iar Japoniei prosperitate continuă.

Excelenţă,

Dumneavoastră vă mulţumim în mod special pentru că aţi oferit Corpului Diplomatic din Bucureşti, prin prezentarea împreună a Hărţii României şi a Basarabiei (administrată astăzi ca «R. Moldova»), imaginea adevărată a Poporului Român ce trăieşte încă – urmare unui Pact Comunist-Nazist– în două entităţi statale diferite.

Noi am preţuit mult şi Declaraţia Excelenţei Voastre făcută încă în 2018:     

 „Mă bucur că sosirea mea la post în România coincide cu perioada de dinaintea Crăciunului şi în special a evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, când întreaga Ţară freamătă de emoţie.”

          Partidul Corectei Guvernări reafirmă convingerea sa:

1. Singura soluție morală și legală pentru Teritoriile Româneşti  Răsăritene este Re-Unirea lor cu Patria-Mama: România.

2. Poporul Român are dreptul la Reîntregire.

Acest drept este indiscutabil, inalienabil și imprescriptibil.

Acest drept este întreg, neatins și nealterat după legile internationale

azi în vigoare.

Acest drept nu poate fi anulat de o crimă (=Pactul Ribbentrop-Molotov), nici de efectele crimei, nici de faptele care continuă actul criminal și care contravin în mod evident dreptul international în vigoare.

A revendica  acest drept  -având  probe inatacabile, în mod pașnic și civilizat, dar cu hotărâre  deplină-  este normal, moral și legal.

3. Independența «R. Moldova»  este  un prim pas spre Re-Unirea cu România.

“Independența a fost proclamată pentru ca Românii de pe Malul-Stâng al Râului Prut să poată ieși de sub ocupantul sovieto-rusesc.  Însuși Actul de ,,Independență,,  condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov. Iar acest Pact  a fost declarat  nul-și-neavenit-ab-initio de țările responsabile, inclusiv de URSS și  de Ucraina.

Recunosterea de către București  a «R. Moldova»  s-a făcut cu precizarea  expresă că-i vorba de ,,un al doilea stat Românesc, creat pe un teritoriu al României, anexat prin forță de Rusia.”

Și s-a precizat că “independența «R. Moldova» constituie un prim pas spre eliminarea până la capăt, pe cale pașnică, a consecințelor Pactulu Ribbentrop-Molotov îndreptat  împotriva drepturilor și intereselor Poporului Român”.

4. Este urgentă o soluție pașnică: Re-Unirea Basarabiei cu România.

Ajutorul ţărilor prietene  -precum Japonia- este de mare importanţă.

Uniunea Europeană și NATO trebuie să treacă urgent Prutul, în spirit moral

și legal, să elibereze Teritoriile Românești din Răsărit de sub ocupația neo-comunistă  rusească, să le re-aducă între Fruntariile Statului Român.

Cu deosebit respect şi gratitudine,

Liviu PETRINA

Preşedinte Executiv al Partidului Corectei Guvernări

Fost Membru al Parlamentului României                            

Bucureşti, Luni, 24 Februarie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *