30 de Ani de la Mineriada din Iunie 1990

30 de Ani de la Mineriada din Iunie 1990

Sâmbătă, 13 Iunie 2020, s-au comemorat treizeci de ani de la tragicele evenimente din Iunie 1990.

Atunci, cel mai lovit de uzurpatorii kominterniști ai Revoluției din Decembrie 1989 a fost PNCȚD.  Liderii săi Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Liviu Petrina–   au fost agresați fizic, Sediul Central distrus etc.

PCG, un nou PNȚCD, a trimis o Scrisoare Președintelui României, în care s-a subliniat necesitatea urgentării cercetării penale a inculpaților Ion Iliescu și a oamenilor lui, condamnarea lor, fie și așa de tardivă.

La Crucea Mineriadei din Piața Universității a fost depusă o coroană de flori din Partea PCG.

Postul de Televiziune Inedit TV a transmis o dezbatere cu Domnul Liviu Pertina.

În cursul zilei de Duminică, 14 Iunie 2020, Televiziunea Națională a difuzat repetat reportaje privind Mineriada.

După ce crainicul spune că au fost atacate sedii de partide și arestați lideri ai acestora, care au fost duși în subsolul Guvernului, transformat în temniță, este prezent în reportaj și Domnul Liviu Petrina, cu o înregistrare din 2015, în care spune:

,,Când am trecut prin Piața Victoriei, m-au scos cu forța din mașină, au spart întâi parbrizul, ferestrele, ne-au dus cu forța [pe mine, pe fiica mea, studentă, un vecin, fotograf amator] în clădirea Guvernului și ne-au închis într-o cameră de la parter. Am văzut cum aduceau cu dubele oameni din Piața Universității, răniți, îi băteau și-i duceau la subsolul clădirii. [Am protestat și am cerut să se oprească represiunea.]”

Biroul de Presa PCG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *