Evenimente importante

Evenimente importante

A fost blocată o nouă încercare de rusificare a Basarabiei:

Curtea Constituțională de la Chișinău a anulat o lege moșită de renegatul „președinte” Dodon la o lună și o zi –în 16 Decembrie 2020 – după ce a fost expulzat din funcție !

Legea urmărea să uzurpe Limba Română, să cațere limba ocupantului alături de limba de stat!

Rugăm să citiți, separat, detaliile.

          Apărarea vieții nenăscute în Polonia

          Vecinii noștri de la Nord de Maramureș sunt consecvenți pe linia apărării vieții nenăscute.

Curtea Constituțională de la Varșovia –judecând cererea a 119 parlamentari din diverse partide– a declarat ne-constituțională prevederea veche dintr-o lege care permitea uciderea pruncilor sub motivul sau pretextul că ar fi vorba de „dezabilități serioase” ori „boli incurabile”.

          Președinți și Președinți…

          În 17 Ianuarie 2021, Președintele Trump a declarat ziua de 22 Ianuarie Ziua Sanctității Naționale a Vieții Umane: „Fiecare persoană umană este un dar pentru omenire. Născut sau nenăscut, tânăr sau bătrân, sănătos sau bolnav fiecare este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu…

          Noi promitem să continuăm să vorbim în apărarea celor ce nu au glas. Jurăm să sărbătorim și să sprijinim fiecare mamă eroină ce alege viața. Suntem hotărâți să apărăm viața fiecărui prunc inocent și nenăscut, fiecare dintre aceștia poate aduce dragoste de neînchipuit, bucurie, frumusețe și grație în Neamul Nostru și în lumea largă.

          După cinci zile un alt Președinte, Biden, „a sărbătorit” documentul Curții Supreme din 1973, realizat prin minciună, care a deschis libertinajul avortului.

          În SUA, Republicanii apără, în continuare viața-ne-născută

          La 27 Ianuarie 2021, 200 de congresmeni republicani au trimis o Scrisoare către Conducerea Congresului American în care declară că nu vor accepta eliminarea Amendamentului Hyde, vor apăra, în continuare, viața-ne-născută.

Amendament. Hyde oprește alocarea de fonduri federale pentru avorturi, cu mici excepții.

Președintele Biden a fost, până în Iunie 2019, în favoarea acestui Amendament benefic. Sub presiunea Conducerii Partidului Democratic (care promovează avortul inclusiv în luna a noua !), Biden și-a schimbat poziția și a pornit, deja, pe calea jenantă a încurajării avorturilor…

Majoritatea americanilor doresc menținerea Amendamentului Hyde.

Încercările Partidului Democrat de a anula Amendamentul Hyde ar pune capăt unui consens existent de o jumătate de secol între Democrați și Republicani !

Cardinalii americani condamnă planurile Președintelui Biden de a codifica în legi federale Decizia ROE vizavi Wade din 1973, care a libertinizat avorturile. Cardinalul Raymond Burke spune: „Trăim în vremuri în care putem avea impresia că Cel Rău reușește în programul său de minciuni și moarte. În propria noastră națiune, Guvernul Federal vrea să codifice ca lege acea total injustă decizie a Curții Supreme care a făcut legal avortul-la-cerere, și care [Guvern] impune asupra școlilor învățătura criminală a teoriei –genului (the teaching of the iniquitos gender theary)”.

Cardinalul Joseph F. Naumann, Președintele Conferinței Catolice a Asociației Pro-Vita:

          „Este profund tulburător și tragic să vezi un Președinte care să laude și să se angajeze să codifice decizia Curții Supreme care neagă pruncilor ne-născuți dreptul lor cel mai fundamental omenesc și civic, dreptul la viață, sub eufemistica prefăcătorie cum că ar fi un serviciu pentru sănătate” Cardinalul a re-amintit catolicilor:

          „Din primul secol al existenței, Biserica a afirmat caracterul de rău-moral al oricărei procurări de avort. Această învățătură nu s-a schimbat și rămâne neschimbată”.

          Și: „oficialii publici sunt responsabili nu numai pentru credința lor personală, ci și pentru efectul acțiunilor lor publice… [de la libertizare, 1973] au fost uciși peste 62 (șaizecișidouă) de milioane de prunci.” Observatorii constată că Joe Biden se arată a fi cel mai Anti-Catolic președinte „Catolic” al Americii… Apărătorii vieții americani sunt încurajați să acționeze și în noile condiții vitrege cu un curaj sporit.

          Domnul AUSTIN RUSE, Președintele Organizației Centrul pentru Familie și Depturile Omului, îl acuză pe Președintele Joe Biden: „Biden este pe cale de a comite o crimă împotriva omenirii” prin direcționarea de bani pentru avorturi în țările străine. Este semnificativ că 77 % din americani fie „se opun”, fie „se opun puternic” la utilizarea banilor publici pentru avorturile internationale.

Liviu PETRINA

Luni, 1 Februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *