Renașterea Naționala si Reîntregirea României

Renașterea Naționala si Reîntregirea României

Convinși că Romania are nevoie de o Renaștere spiritual- morală,

Conștienți că, astăzi, obiectivul prioritar este Unitatea si  ReÎntregirea Nationala,

Congresul Extraordinar al Partidului Corectei Guvernări  si

Comitetul National de Conducere al

Partidul National Țărănesc Maniu-Mihalache din  7 mai 2022 

au  hotărât sa fuzioneze, invitând să li se alăture  toți  cei care își doresc păstrarea identității naționale, a tradițiilor si a caracterului nostru creștin într-o Europă democrată, civilizată și prosperă și își doresc o reprezentare politică bazată pe moralitate, dăruire si caracter.

​Asistăm la cea mai gravă criză a lumii postbelice, pornită de o Rusie agresivă, imorală și inumană, care nesocotește dreptul la existență al oricărei națiuni care stă în calea ambiției sale de refacere a imperiului sovietic. Războiul din Ucraina este un rezultat al toleranței față de crimele comunismului, niciodată recunoscute și ne-condamnate la dimensiunea lor reală.

         Avem astăzi încă odată confirmată importanța esențială pentru România de apartenență la Alianța Nord Atlantică și la Uniunea Europeană, sistem de valori la care țara noastră a revenit cu mari sacrificii prin inițiativa liderilor noștri din anii   90 și care ne garanteaza în acest moment existența și libertatea.

         Condamnăm cu tărie toate ororile comise de armata rusă și conducătorii ei politici și cerem autorităților statului să fie mai fermi în acțiunile economice, politice și militare din aceste momente și să se ridice la nivelul poporului pe care  îl reprezintă, care s-a mobilizat exemplar în acțiunile de asisțență umanitară, apreciate unanim de lumea civilizată.

        Considerăm că amenințările explicite la adresa siguranței și libertății Românilor Basarabeni pot și trebuie să fie contracarate într-un singur mod, prin intrarea în Uniunea Europeană și reunirea acestei Provincii greu încercate cu Țara, inițiativa trebuind să vină de la autoritățile de la Est de Prut, iar răspunsul ferm și rapid de la București.

     Amenințările mari la care suntem martori astăzi nasc și noi oportunități, iar idealul Unirii Românilor este dezideratul nostru care se cere îndeplinit.

Așa să ne ajute Dumnezeu!  Dumnezeu sa binecuvânteze Romania !

Birourile de Presa ale PNT-MM și PCG  

2 Replies to “Renașterea Naționala si Reîntregirea României

 • Alexandra Indrieș

  By Alexandra Indrieș

  La EUROVISION românii au votat în număr mare piesa basarabenilor “Trenuletul Chișinău- Bucuresti”:… “țară veche, țară nouă , parca- i una , parca- s doua”…

  Reply
 • Alexandra Indrieș - Alferaru

  By Alexandra Indrieș - Alferaru

  Cel mai de succes mesaj de reunire la Eurovision

  „Merge trenul, parcă zboară
  Dintr-o țară-n altă țară.
  Merge și nu poate pricepe:
  Care țară? Unde-ncepe?
  Țară veche, țară nouă,
  Parcă-i una, parcă-s două.
  Ba aparte, ba-mpreună
  Parcă-s două, parcă-i una.”🇷🇴🇲🇩

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *