Doamna Doctor Zaharia ne-a dăruit și un Priveghi fără egal

Doamna Doctor Zaharia ne-a dăruit și un Priveghi fără egal

Sunt împrejurări în care ai vrea să fii prezent, dar regreți că nu poți fi; apoi constați că ai acces într-un loc și mai bun decât cel dorit. Așa am ajuns eu, lipsind din București în ziua de Sâmbătă, ziua înmormântării Doamnei Doctor Maria Emanuela Zaharia, am ajuns Vineri seara, în drum spre Alba Iulia a Reîntregirii, la Priveghiul Dânsei din Câmpina.

          Am fost surprins plăcut de numărul mare de oameni prezenți, dar, mai ales, de faptul că trei Preoți, aparținând la trei Confesiuni diferite: Ortodocsă, Catolică și Greco-Catolică,

au participat împreună, fără nici o opreliște omenească, la florilegiul de Rugăciuni pentru Sufletul Colegei noastre de Partid Creștin Democrat, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache.

          Ne-am așteptat să fie elogiată Doamna Zaharia pentru meritele sale de doctor anestezist riguros, pentru daruirea cu care a crescut copii orfani. 

          Dar bucuria mare a venit când am auzit din gura unui Preot Ortodox laude clare pentru participarea Doamnei Zaharia la ,,viața social-politică”, adică pentru consecvența cu care a activat timp de decenii într-un Partid Creștin.

          Mi-a fost ușor, în aceste condiții, să pledez pentru implicarea Creștinilor în politică, singura soluție prin care putem primeni, începând de astăzi, dacă până acum nu am știut, Clasa Politică.

          Iuliu Maniu mergea într-o Duminică la Ortodocși, în cealaltă la Catolici; Partidul nostru trebuie să participe, cu înțelepciune și curaj, la re-Unirea în Spirit și în Faptă a tuturor confesiunilor active în Neamul Nostru Românesc.

Liviu PETRINA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *